OVER BIANCA

Buongiorno, ik ben Bianca en trotse eigenaar van een originele Italiaanse Autobianchi Bianchina Panoramica uit 1967. Ineens kwam ze voorbij in een advertentie op Facebook en was het liefde op het eerste gezicht! Tja een Bianca en een Autobianchi Bianchina dat kan geen toeval zijn. Na een bezoekje aan Jac & Co New Classics in Broek op Langedijk was het helemaal een en al amore met deze Italiaanse schone en was de koop zo gesloten. De vorige eigenaar van dit hippe autootje maakte de geweldige opmerking: “de naam Autobianchi Bianchina Panoramica is langer dan de auto zelf”. Door haar bescheiden omvang en haar prachtige kleur ben ik als een blok voor deze oldtimer gevallen. Als je in de Autobianchi rijdt ervaar je La Dolce Vita! Een Autobianchi zie je niet veel meer in het verkeer, daarom is ze zo bijzonder!

Niet alleen heb ik een Italiaanse voornaam, ik werk ook voor een Italiaans bedrijf. Naast het rijden in mijn Autobianchi Bianchina Panoramica werk ik met veel plezier bij Sardinia4all. In het dagelijks leven verkoop ik graag vakanties naar Sardinië. Nieuwsgierig geworden naar een vakantie op het mooie Sardinië? Neem dan een kijkje op www.sardinia4all.com.

Contact

Wie? Autobianchi!

In 1885 begint Eduardo Bianchi in Milaan een fietsenwinkel. Hij bouwt een fiets en dit wordt een succes. Hij begint een fietsenfabriek. Op een gegeven moment hangt hij een motor onder een fiets en zo wordt de bromfiets door hem geproduceerd. Dit wordt ook een daverend succes. Voor hij het weet is hij ook fabrikant van brom- en motorfietsen. In 1955 gaat Eduardo een samenwerking aan met Fiat en Pirelli. Ze bouwen samen een auto. En om het verschil aan te geven tussen de fietsen, brom-en motorfietsen noemt hij de autofabriek in Desio (nabij Milaan) “Autobianchi”. Tussen 1955 en 1969 worden diverse Autobianchi Bianchina geproduceerd zoals de Berlina (sedan), Trasformabile (convertibel), Furgoncino (bestelwagen) en de Panoramica (stationwagen). De Autobianchi Bianchina is afgeleid van de Fiat 500 maar was voor die tijd echter luxer dan de Fiat 500 door het chroom en de schuifraampjes. Helaas rolde in 1969 de laatste Autobianchi Bianchina van de band. Mede daarom is het zo’n ongelofelijke bijzondere oldtimer.